ZSELÉS-TEJSZINES-PUDINGOS KOCKA

  • 2017.08.06.
  • 8

Bakosné Gabriella receptje alapján készült ez a sütemény!Ebből ugye én nem ehettem, annyi lett az enyém amit a sütiből amit elkészítése közben kóstolgattam!!!!!!!!Tepsi mérete: 25x25cm4 tojásból piskótát készítettem.4 db tojás8 dkg kristálycukor8 dkg liszt1 tk sütőporA tojást a cukorral habosra kevertem a robotgéppel.Az átszitált száraz hozzávalókat óvatosan belekevertem.A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a masszát és a gázsütőm 4 -es fokozatán megsütöttem.Lehúztam az aljáról a sütőpapírt és rácson hagytam kihűlni.Amíg hűlt addig elkészítettem a pudingot.2 cs karamell pudingpor9 dl tej4 ek kristálycukorA pudingport és a cukrot csomómentesre kevertem a tejjel és sűrű pudingot főztem belőle.Langyosra hűtöttem, közben gyakran megkavartam.A piskótát visszatettem a tepsibe és ráöntöttem a pudingot.Következett a tejszínes réteg.5 dl tejszín, most cukormentes Hullala3 ek porcukor, átszitálva2cs habfixGéppel kemény habot vertem.A kihűlt puding tetejére kentem és a hűtőbe tettem.Következett az utolsó réteg.2 cs piros tortazselé5 dl víz3 ek kristálycukorA zseléport simára kevertem a vízzel és a cukorral. 1-2 percig forraltam állandó kevergetés mellett, majd kb. 15 perc múlva amikor már kezdett hűlni és kocsonyásodni ráöntöttem a tejszínhabra.Visszatettem a hűtőbe és másnap lehet szeletelni.Higgyétek el, hogy egyszerűbb volt elkészíteni mint leírni!Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!Jó étvágyat!