CITROMOS-PUDINGOS SZELET

  • 2017.05.01.
  • 7

A citrusos íz az amit nagyon szeretek. Ezért a
"Tejfölös-pudingos szelet"sütemény aminek kakaós tésztája van,
átírtam citromos változatra.Nagyon jó ízű lett, legközelebb csak annyit fogok változtatni rajta, hogy a tetejére nem ezt a kandírozott citromhéjat fogom rá tenni. Nekem ez nem jött be.Először a pudingot készítettem el, hogy hadd hűljön addig amíg majd a tészta készül.0,5 liter tej12 dkg kr. cukor2 cs. tejszín ízű pudingpor1cs. Dr. Oetker citromhéj4 dl 20%-os tejfölA pudingport a citromhéjat és a cukrot kevés tejjel simára kevertem. Felengedtem a többi tejjel, majd sűrűre főztem. Folpackkal letakartam, hogy ne bőrösödjön be a teteje.Amikor már langyosra hűlt akkor hozzákevertem a tejfölt. Szép sima krémet kell, hogy kapjunk.40 dkg liszt1 tojás20 dkg vaj1
kk. szódabikarbóna10 porcukor1 cs. Dr.Oetker citromhéj
2 ek. tejfölkevés tej, kb. fél dlA lisztet és a porcukrot átszitáltam.A többi hozzávalókkal együtt egy linzertésztát készítettem, amit ketté vettem.A tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral.Az egyik tésztát kinyújtottam és beletettem a tepsibe, villával megszurkáltam.Erre ráöntöttem a tejfölös pudingot.Kinyújtottam a másik tésztát, amit a pudingra helyeztem, ezt is megszurkáltam villával.Az előmelegített gázsütőben 4-5 fokozaton 30 perc alatt megsütöttem.Két óra hosszát hagytam a tepsiben hűlni a süteményt, hogy a puding megkeményedjen.Amíg hűlt a süti addig elkészült a tetejére a tojáshab.1 tojásfehérje15-20 dkg porcukor2 ek. citromléegy marék kandírozott citrom a tetejéreA tojásfehérjéből géppel el kezdtem habot készíteni, közben hozzáadtam a citromlét és porcukrot.A kemény állagú krémet rákentem a süti tetejére és megszórtam a kandírozott citrommal.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!Jó sütést!!