VADASMÁRTÁS MARHAHÚSSAL, TÖLTIKÉVEL

  • 2017.04.29.
  • 8

Mindig halogattam ennek az ételnek az elkészítését, de a mai nap csak hozzákezdtem. Biztosan azért, mert én ezt sem szeretem. Megfőztem már máskor is, de az egyik kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor.A töltike helyett zsemlegombócot akartam, de inkább biztosra mentem. Féltem, hogy szétfő majd a forrásban lévő vízben.10 dkg füstölt szalonna70 dkg marhahús45 dkg sárgarépa, tisztítva30 dkg petrezselyemgyökér, tisztítva1 közepes fej hagyma1 nagyobb cikk fokhagyma4 babérlevél15-20 szem szemesborssó
mustárőrölt bors1-2 dl tejfölA szalonnát kakastaréj alakra bevagdostam és kisütöttem belőle a zsírt.A visszamaradt zsírban a hús minden oldalát átsütöttem majd kivettem a lábasból.Közben megpucoltam a zöldségeket és ezeket is átpirítottam egy kicsit.A húst visszatettem a zöldségekhez, felöntöttem 2 liter vízzel, beletettem a babérlevelet és a borsot.4 órát főztem.A megfőtt húst kivettem a zöldségek közül, becsomagoltam alufóliába. A babérlevelet és a szemesborsot kiszedtem a léből.A zöldségeket egy kevés lével botmixerrel pépesítettem, sóztam majd mustárt és őrölt borsot is tettem hozzá.A tejfölt simára kevertem legalább 3-4 mártással és így kevertem bele a többi mártásba. Így a tejföl nem csapódik ki a mártásban.4 db zsemle1 nagy fej vöröshagymafél dl olaj1 tojás1 nagy csokor petrezselyemzöldsóőrölt borsA zsemléket
vízbe áztattam, majd kinyomkodtam.A vöröshagymát apró kockákra vagdostam és az olajon megpirítottam.A többi hozzávalókkal együtt egy közepesen lágy masszát készítettem.Alufólián két rudat formáztam, feltekertem és forrásban lévő vízben 20 percig főztem.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!! Jó étvágyat!