MADÁRFÉSZEK TORTA

  • 2017.04.15.
  • 3

Húsvét közeledtével valami új fajta tortát szerettem volna sütni.Anyukámnak vannak pár süteményei amiket nagyon jól el tud készíteni, de én mindig valami újra vágyom.Először süteményben gondolkodtam, de aztán torta lett belőle.Sütöttem egy téglalap alakú piskótát, és abból kivágtam két kör lapot, amit ketté vágtam. Megtöltöttem egy nagyon finom ízű, tejszínes-fehércsokis krémmel. Díszítettem zöldre festett kókuszreszelékkel. A fészekbe tojáscukorkát öntöttem.A piskótát előző nap sütöttem meg.Hozzávalók:4 db tojás8 dkg kr. cukor8 dkg lisztfél cs. sütőporA tojásokból a cukorral kemény habot verek. Az átszitált lisztet a sütőporral együtt több részletben óvatosan hozzákeverem a piskótamasszához.Ekkorra már előmelegítettem a gázsütőt 4-5 fokozaton.Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és 25 perc alatt megsütöttem.Két
kör alakot kivágtam a piskótából, amit vízszintesen is ketté vágtam.1 tábla Tibi fehércsoki1,5 dl habtejszín125 gr mascarponeA tejszínt felmelegítettem, beletördeltem a csokit és felolvasztottam benne.Amikor kihűlt hűtőbe raktam.Másnap a mascarponéval habos krémet készítettem a habverővel.5 dkg kókuszreszelék1 kk. zöld ételszínezőA kókuszreszelékre ráöntöttem a festéket és addig kevergettem amíg szépen beszínezte.Másnapra ez is szépen megszáradt.Összeállítása:Volt négy lap piskótám.A krémet négyfelé osztottam gondolatban a tálban.Három lapot megkentem, egymásra raktam.A negyedig lapot ráhelyeztem a tetejére és ennek csak a szélére halmoztam a krémet. Rászórtam a zöld kókuszreszeléket.
A fészek belsejébe pedig beleöntöttem a tojáscukorkákat.Ezzel a tortával
kivánok Áldott Békés Húsvéti Ünnepeket mindenkinek aki ellátogatott a blogomra!!