BÁRÁNY BELSŐSÉG PÖRKÖLT

  • 2017.04.09.
  • 8

Egyik ismerősömtől kaptam báránycombot és báránybelsőséget.A combot lefagyasztottam, majd húsvétkor fogom megsütni.A belsőséget viszont megcsináltam pörköltnek.Bárányt mi nem szoktunk enni ezért az elkészítése nem kis gondot okozott. Nem is az elkészítése hanem az előkészítése.Makacska konyhájában találtam egy szimpatikus receptet, ezt követtem az elkészítéskor.Hozzávalók:4 fej vöröshagyma1 bárány belsőségei /szív, vese, tüdő, máj//sertészsírsó
őrölt bors3-4 babérlevél
rozmaringA májról a hártyát lehúztam.A vesét és a szívet kettévágtam és kitisztítottam. Nagyobb darabokra vágtam és tejben kiáztattam kb 1 órát, majd több vízben átmostam, áztattam amíg tiszta nem lett víz alatta.Feldaraboltam.Ekkorra már az apróra vágott vöröshagymát
megpirítottam a zsírban. Erre rátettem a tüdőt és a szívet, sóztam, borsoztam. Ezeknek több idő kell, hogy átsüljön mint a májnak és a vesének.Amikor már majdnem jó puha volt akkor tettem bele a májat és a vesét.Sós burgonyával tálaltam.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat!