HÚSGOMBÓC KÁPOSZTÁVAL

  • 2017.02.11.
  • 2

A töltött káposztához nagyon hasonlót főztem a hétvégére.Anya a mai napig sokszor készíti, innen jutott eszembe, hogy csinálok én is haraszt nélkül csak húsgombócként.Ebből a mennyiségből 10db közepes méretű gombóc lett.70 dkg darált zsíros hús1,5 dl rizssóőrölt borsfűszerpaprika2 cikk fokhagyma1 kg savanyú káposzta3 babérlevél1 kk. őrölt kömény2 kk. őrölt bors2 kk. csemege fűszerpaprikafél ek. csípős pirosaranykevés ételízesítő
pici só1 lapos ek. liszt + kevés olaj1,5 dl gersli - van aki nem teszi bele, én ki nem hagynám, imádomA savanyú káposztát kétszer kimostam, hogy ne legyen nagyon savanyú.Hozzáadtam a gerslit, a babérlevelet és a köményt, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje.Amíg főtt addig elkészítettem a gombócokat
/Alaposan összekevertem az összes alapanyagokat, majd tettem hozzá egy kis langyos vizet is. Ezt az egyik szakácsom javasolta valamikor, és nagyon igaza volt. Mindenféle gombócba ajánlott, puhítja, nem lesznek kemények tőle. És még valami, sosem szoktam tojást tenni a gombócokba, így sem esik szét./

amiket a félig megfőtt káposzta tetejére raktam.Közben belefőztem a pirosaranyat, az ételízesítőt, a borsot, majd a rántással besűrítettem.Összeforraltam és készen is lett.Nem lehetett valami jó képet készíteni erről a finomságról, de ajánlom mindenkinek, hogy főzze meg.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!Piroska