DIÓS CSIGA

  • 2017.02.02.
  • 3

A kelt tésztát egyre jobban szeretem készíteni. A család is nagyon szereti az ebből készült kalácsokat, ezért manapság már gyakran készítem.Most is ebből a tésztából sütöttem dió töltelékes tekercseket.30 dkg liszt5 dkg margarín2 ek. kristálycukor1 tojás sárgája1,5 dl tej15 dkg darált dió3 ek. kristálycukorannyi tej, hogy nem túl lágy masszát kapjunk1 tojásfehérje a lekenéshezAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttattam és a többi hozzávalókkal lágy tésztát dagasztottam.Kiborítottam a szilikonlapra és duplájára kelesztettem.Kinyújtottam kb. fél cm-re és megkentem a diós töltelékkel.Feltekertem és
12 részre vágtam.Ismét kelesztettem.Lekentem a felvert tojásfehérjével és megszórtam kristálycukorral.A gázsütőmet ekkorra már előmelegítettem és 15-20 perc alatt megsütöttem 4-5 fokozaton.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.Piroska