SÜTŐPOROS FÁNK

  • 2017.01.06.
  • 0

Január 06. Vízkereszt napja, a farsang kezdete.Ezen a napon keresztelte meg Jézust a Jordán folyóban Keresztelő Szent János.Ezért gondoltam, hogy fánkot sütök.
Olyan sokféle fánk van, ezért most a sütőporosat próbáltam ki.A fánkot a linzerkarika
/5-6 cm /
formával szaggattam ki.Hozzávalók 25 db-hoz:0,25 kg lisztcsipet só0,5 csomag sütőpor1 egész tojás2 nagy ek. porcukor1 cs. vaníliás cukor2 dl tejfölA lisztet átszitáltam és elkevertem a sóval és a sütőporral.A többi hozzávalókkal együtt összedolgoztam. Elég ragacsos tésztát kaptam, ezért jól megliszteztem amikor kinyújtottam.Kiszaggattam és rögtön tettem is a felmelegített olajba.Nagyon hamar kisül, ezért figyeljünk rá, hogy ne égessük meg.Papírtörlőn leitattam róla az olajat.Porcukorban megforgattam.Sokkal hamarább készen lett mint az élesztős változat, hiszen nem kellett keleszteni.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.A receptet Aranytepsitől vettem kölcsön.
A mai nap lecseréltem a profilképemet, mert a régi az karácsonyi hangulatú volt!Piroska

Címkék

Farsang Fánk