CÉKLA SAVANYÚ

  • 2017.01.14.
  • 7

A héten a férjem hazaállított másfél kg céklával. Ő nagyon szereti
/szeretné/
savanyúságnak.Eddig nem készítettem sohasem, de most ezt is kipróbáltam.A Femina.hu oldalán rögtön rátaláltam erre a receptre.1,5 kg cékla1 liter víz1 ek. só2 ek. kristálycukor1 tk. egész kömény0,25 dl 20%-os ecetA céklát feltettem főzni. Egy óra elteltével a kést beleszúrtam, így néztem meg, hogy megfőtt-e. De még nem volt elég puha, ezért még egy fél órát hagytam a tűzön.
Amíg főtt addig elkészítettem a savanyúság levet.A vizet felforraltam és beletettem a többi hozzávalót. Levettem a gáztűzhelyről, fedőt tettem rá és hagytam kihűlni.Amikor a cékla megfőtt leöntöttem róla a forró vizet és engedtem rá hideg vizet.
Azt írták, hogy így könnyebben meg lehet majd hántani. Hagytam fél órát benne hűlni és akkor a férjem meghántotta. Felszeleteltem, üvegekbe
/2 db 8dl-es
+ egy kis tálka/
raktam és ráöntöttem a levet.
Azt hittem, hogy több baj lesz vele, de hamar készen lett és finom lett!!Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.Tegnap megérkezett az igazi tél. Közel két napig megállás nélkül esett a hó. Nagyon szép lett a táj, ezért meg is örökítettem hiszen ilyen nincs minden évben.Délutánra már nagyon csepegett az eresz ami annak a jele, hogy nem sokáig marad meg ez a szép fehér hó!Piroska

Címkék

Cékla Savanyúság