AFTER EIGHT SZELET

  • 2017.01.22.
  • 5

Imádom az After-Eight csokikockákat.Szinte minden ünnepre kapok egy dobozkával, mert a férjem tudja, hogy ez az egyik kedvencem.Pár nappal ezelőtt volt a névnapom, tehát most is lapult az ajándékok között egy mentás csokis dobozka.De most elhatároztam, hogy elkészítem belőle azt a süteményt amit Bibimoninál láttam és nagyon megtetszett.Kakaós piskótalapok között egy csokis-tejszínes krém, a tetején csokidarabkákkal.4 tojás8 dkg kristálycukor6 dkg liszt2 dkg cukrozatlan kakaópor1kk. sütőpor0,5 liter 30%-os tejszín16 db mentás csokikocka1 cs. habfix 8 db mentás csokikocka a tetejérementalevelek Először elkészítettem a piskótát.A tojásokat a cukorral habosra kevertem.Azt átszitált lisztet, kakaóport és sütőport kis adagokban óvatosan hozzákevertem.A 35x35 cm-es kapcsos sütőformát szilikonos sütőpapírral kibéleltem. Beleöntöttem a masszát és a gázsütőm 4-5-ös fokozatán megsütöttem 15 perc alatt. De ez minden sütőnél más, ezért ne ezt vegyétek alapnak.Hagytam kihűlni a piskótát, majd kettévágtam és megtöltöttem az ekkorra már elkészített tejszínkrémmel.A tejszínt felmelegítettem, de nem forraltam.Beledaraboltam a csokoládét
és gyakori kevergetés mellett elolvasztottam benne.A hűtőbe tettem és pár óra alatt lehűtöttem. Itt az a lényeg, hogy a tejszín teljesen lehűljön, hogy kemény habot tudjunk belőle készíteni.Amikor a habot elkezdtem felverni akkor beleszórtam a habfixet.A csokis habból egy keveset habzsákba raktam.A többi krémmel megtöltöttem a piskótát.Kiszámoltam, hogy 16 szeletet tudok belőle kiszelni.A habzsák segítségével kidíszítettem a tetejét.A csokikockákat keresztben ketté vágtam és belenyomtam a sütemény tetején lévő habba.Nyáron mentalevéllel is díszíthetjük.Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.A legjobb ha másnap készítjük el a habot és töltjük meg vele a piskótalapokat.Jó sütést!!Piroska