CSEMEGE UBORKA, SAVANYÚSÁG

  • 2016.07.11.
  • 8

Leszedtem a kertből az első adag uborkát.Elhatároztam, hogy több fajta eltevési módot kipróbálok. Télen majd kiderül, hogy melyik lesz a legjobb, vagyis melyikből
lesz ropogós csemege uborka.ELSŐ VÁLTOZAT:A tasak tartalma 5 liter savanyúsághoz, 3-3,5kg közepes méretű uborkához elegendő.1 tasak Haas uborka tartósító, 20gr.2 liter víz1,5 dl 20% ecet10 dkg cukor5 dkg só, nem jódozottAz üvegeket mosogatógéppel elmostam.A megmosott uborkát az üvegekbe raktam. Tettem még az üvegbe szemesborsot és babérlevelet.Víz+ecet+cukor+só felforraltam. Lekapcsoltam a gáztűzhelyet és csak most tettem bele az uborkatartósítót. Elkevertem és a forró levet ráöntöttem az uborkára, majd lezártam az üveget.Fénytől védett, hűvös helyre raktam.MÁSODIK VÁLTOZAT:

Címkék

Uborka Savanyúság