OROSZKRÉM TORTA

  • 2015.09.12.
  • 8

29 éve jóban-rosszban.Még kimondani is sok, de ha visszagondolok nagyon hamar elmúltak ezek az évek.A fiam is 27 lesz szeptember 19-én, de őt már megünnepeltük a múlt héten. Neki a tejszínes krémes süteményt sütöttem, mert nagyon szereti.A Haas pudingporok között mindig találok különlegeseket. Az oroszkrém ízűt még pár hónapja vásároltam.Gondoltam, hogy most belefogok az oroszkrém torta készítésébe.5 tojásból piskótát sütöttem. Van amikor nem teszek bele sütőport, de most tettem.5 tojás
10 dkg kristálycukor10 dkg liszt1 tk. sütőporA tojásokból és a cukorból habot vertem.A sütőporos lisztet több részletben beleszitáltam és óvatosan elkevertem benne.A gáztepsibe
szilikonos sütőpapírt tettem.A gázsütőt előmelegítettem 4-es fokozaton és 25-30 perc alatt megsütöttem.Utána a krém következett:2 cs. oroszkrém ízű
pudingpor7 dl tej3 ek. kristálycukor10 dkg mazsola1/2 dl rum4 dl habtejszín + 2 ek. kristálycukor + 1 cs. habfixA mazsolát beáztattam a rumba még a piskóta készítés előtt.A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára kevertem. A többi tejjel felengedtem és sűrűre főztem.A mazsola ekkorra már magába szívta a rumot, ezért hozzá is kevertem.Folpackkal lefedtem és hagytam kihűlni.Amikor már majdnem kihűlt a puding akkor a cukorral felvert tejszínhabot hozzákevertem. A felvert tejszínből előtte különtettem annyit amivel a tortát kidíszítettem.Azért csak elrontottam valamit!!A helyes sorrend a krém készítésénél:puding elkészítése,tejszínből habot verni,tejszínhabból kivenni annyit amennyivel kidíszítem a tortát,puding és a tejszínhab összekeverése,kivenni egy adagot, amivel a tortát bevonjuk,a többi krémhez hozzákeverni a mazsolát.Így sokkal szebb lesz a torta külseje, mert nincs benne a mazsola.Az összeállításnál a piskótalapot kettévágtam. Így a torta nagysága egy fél gáztepsinyi lett.Ebből a pudingporból készült krém nagyon finom lett, sokkal finomabb mintha sima vanília ízűből készült volna.Ajánlom mindenkinek.Facebook oldalamhoz
ITT csatlakozhattok.Jó sütögetést!