TEJBERIZS SZELET

  • 2015.05.25.
  • 8

Az eperrel elkezdődik a gyümölcs szezon.Ilyenkor már gyümölcsös süteményeket készítek, hiszen imádjuk.Ez is
a kedvencek közé fog tartozni.4 tojás4 csapott ek. kristálycukor3 nagyobb ek. liszt1 ek. kakaópor1 kk. sütőpor1 liter tej2 dl rizs3 ek. kristálycukor3 dl tejszín2 ek. kristálycukor1/2 cs. Dr. Oetker zselatin , 5gramm 2 ek. víz40 dkg eper1 cs. puncs pudingpor, 4 dkg2 ek. kristálycukorA rizst több vízben megmostam és fel tettem főni a cukros tejben.Itt most nem baj ha túlfőzzük a rizst hiszen a végén úgy is összetörődik amikor a tejszínhabot belekevertjük.
Amíg hűl a tejberizs addig elkészítettem a piskótát.A tojásokat a cukorral habosra vertem.A többi hozzávalót átszitáltam és apránként óvatosan hozzákevertem. A tepsibe szilikonos sütőpapírt
tettem és beleöntöttem a masszát.A gázsütő 4-es fokozatán 30 perc alatt megsütöttem. Amikor készen volt lehúztam róla a sütőpapírt és rácson hagytam kihűlni.A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem.A zselatint 2 ek. vízben feloldottam és hozzáöntöttem a tejszínhez miközben készült a hab.A tejberizshez most egy pici tejet kellett tennem, mert kemény volt. Jól keverhető, de nem híg állagúra készítettem.A tejszínhabot belekevertem a tejberizsbe.A kihűlt piskótalapra rákentem a tejszínes tejberizst és betettem a hűtőbe.Most elkészítettem az eperzselét a tetejére.A megmosott epret villával összetörtem.Hozzákevertem a pudingport és összeforraltam.Teljesen kihűtöttem és a tejberizs tetejére kentem. A kész süteményt visszahelyeztem a hűtőbe és másnapig hagytam, hogy összeérjenek az ízek.Mivel este készült ez a finomság így tényleg csak másnap kóstoltuk meg. De ez nem szokott így lenni más alkalomkor.Facebook oldalamhoz
ITT
csatlakozhattok.Jó sütögetést!