EPRES - CSOKIS TORTA

  • 2015.05.10.
  • 2

Itt az eperszezon kezdete. Nálunk a kertben még csak virágzik, de a piacon természetesen lehet vásárolni magyar epret.Ehhez hasonló tortát tavaly más sütöttem.Most csokit is használtam, hiszen az jól megy az eperhez.Tortaforma átmérője:

22cm.4 tojás8 dkg kristálycukor8 dkg liszt1 kk. sütőpor1 cs. -4dkg- eper ízű pudingpor4 dl tej2 dl tejszín2 ek. kristálycukor1 tábla -9dkg- Boci étcsokoláké5 dkg vaj20 dkg eper, több is lehet!!A tojásokból és a cukorból habot vertem.Az átszitált lisztet és sütőport óvatosan hozzákevertem a habhoz.A gázsütőt előmelegítettem 4-es 5-ös fokozaton.A tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral és ebbe beleöntöttem a masszát.40 perc alatt
megsütöttem.A pudingport egy kevés tejben simára kevertem. A többi tejet is hozzáadtam és sűrű pudingot főztem belőle.Az edény tetejére folpackot tettem, hogy ne bőrösödjön be a teteje.Hagytam kihűlni.Közben a tejszínből kemény habot készítettem amibe beletettem a cukrot és a keményítőt is.A keményítőt a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítettem és úgy tettem a tejszínhabba és tovább vertem még vele a habot.Amikor a puding kihűlt hozzákevertem a tejszínhabot.A kihűlt piskótatésztát visszahelyeztem a tortaformába.Az epreket ketté vágtam és a tortaforma belső karimájához helyeztem. Rákentem a krém több mint 3/4 részét.A csokit gőz felett felolvasztottam 5 dkg vajjal.Ráöntöttem a tortára.Eperrel és a
megmaradt krémmel -habzsákkal- díszítettem.A tortát hűtőbe raktam, hogy a csoki megdermedjen rajta.Facebook oldalamhoz
ITT
csatlakozhatsz!Jó sütögetést!