KÁVÉS - TEJSZÍNKRÉMES TORTA

  • 2015.03.19.
  • 8

Ha nem dolgozom akkor biztos, hogy a konyhában kötök ki! Nekem ez kikapcsolódás, pihenés.Most egy tortával próbálkoztam.Nem sokszor tortázom, de most találtam egy jónak ígérkező krémet. Gondoltam kipróbálom. Nem kellett bele vaj és ez miatt tetszett meg.A krém állaga nagyon jó lett és persze finom is volt.
Először sütöttem egy 5 tojásos piskótát a gáztepsiben. Kb. 30cm x35cm.5 tojás10 dkg kristálycukor10 dkg liszt1 kk. sütőporA tojásokból és a cukorból kemény habot készítettem, géppel.A lisztet átszitáltam, hozzáadtam a sütőport és óvatosan kézzel a habhoz kevertem.A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem és beleöntöttem a piskótatésztát.A gázsütőt előmelegítettem 5-ös fokozaton.Amikor beletettem a sütőbe levettem a gázt 4-est fokozatra és 20 perc alatt megsütöttem.Krém:7 ek. porcukor3 ek. instant kávé2-3 ek. forró víz25
dkg mascarpone 2 dl tejszín, most Meggle cukrászhab1 habfixálóA porcukrot átszitáltam, hozzákevertem az instant kávét.A forró vízzel elkevertem. Ekkor egy sűrű masszát kaptam.A mascarponét hozzáadtam.A tejszínt kemény habbá vertem a habfixálóval együtt és óvatosan a
masszához adtam.A krémet betettem a hűtőbe addig amíg a piskóta kihűlt.A piskótát ketté vágtam, így kaptam két 15x35cm-es lapot.A krém több mint felét a piskótalapok közé kentem.A többi krémmel kívülről befedtem a tortát, próbáltam szépen elsimítani.A tetejére dekorgyöngyöt szórtam. Forrás:
INNEN.Facebook oldalamhoz

ITT

csatlakozhattok.Jó sütögetést!