TÚRÓTORTA

  • 2014.06.28.
  • 9

Tegnap megsütöttem a piskótát, így ma már nem tartott sokáig a torta elkészítése.4 tojásból piskótát készítettem és tejszínes-túrós krémmel megtöltöttem. Kidíszítettem és már mehetett is a hűtőbe.4 tojás8 dkg kristálycukor8 dkg liszt1/2 cs. sütőporA gázsütőmet 6-os fokozatra állítottam, hadd melegedjen elő amíg a piskóta habja elkészül. A tojásokból és a cukorból kemény habot vertem.A sütőport elkevertem a liszttel és apránként óvatosan a habba kevertem.Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntöttem és 35 percig sütöttem.Amikor betettem a habot a sütőbe akkor levettem a gázt 4-es fokozatra, és nem nyitogattam a sütő ajtaját. 25 perc után néztem be, hogy nem-e sült nagyon a teteje, de szép volt nem égett meg.Egy egész éjszaka pihent a kisült piskóta, így sokkal szebben ketté lehetett vágni.25 dkg túró7 dkg porcukor3 dl habtejszín, még mindig hulala???!!!!1 cs. habfixáló 1 citrom reszelt héja5 dkg mazsolaA túrót villával összetörtem, belekevertem a porcukrot, a reszelt citrom héjat és a mazsolát.A tejszínt egy kicsit felvertem. Beleszórtam a habfixálót és azzal együtt megfelelő keménységű habot csináltam.A túróval óvatosan összekevertem a tejszínhab 80%-át. A maradék kell majd a díszítéshez.A kettévágott piskóta felső részét beletettem a kapcsos tortaforma aljába. Rásimítottam a tölteléket és ráhelyeztem a másik fél piskótát.Megnyomkodtam és betettem a hűtőbe egy órára.Ezután körbevágtam
a tortaformát és leemeltem róla a karimát.A maradék tejszínhabbal körbekentem a szélet.A habzsák segítségével kidíszítettem, tettem rá ehető gyöngyöt és a közepébe meggylekvárt.Ismét hűtőbe tettem.
Most pedig már csak arra vár, hogy mikor kóstoljuk meg!