SÜLT KACSAMELL PÁROLT LILAKÁPOSZTÁVAL, HASÁBBURGONYÁVAL

  • 2013.12.28.
  • 0

Sült kacsamell....Karácsony másnapján még voltak maradékok, de úgy gondoltam, hogy egy ünnepi ebéd még kijár.A nagy bevásárláskor vettünk 2 csomag, vagyis
4 db kacsamellet.KacsamellMost úgy gondoltam, hogy 2 db elég lesz hármunknak.Hozzávalók:2 db kacsamellsó, őrölt bors, rozmaring,A kacsamell bőrös részét bevagdostam. Megsóztam, megborsoztam és megszórtam rozmaringgal.Hagytam állni egy kicsit, aztán a bőrös oldalával kezdődően átsütöttem mindkét oldalát vagy 15-15 percig.Előmelegített sütőben még sütöttem 20 percig fóliával lefedve, majd fólia nélkül pirítottam egy kicsit.Felszeleteltem, és tálalásig a zsírjában hagytam.Közben elkészítettem a káposztát.Hozzávalók:1 fej lilakáposzta, kb. 1 kg-os2 csapott ek. kristálycukorfél dl olaj só, őrölt bors, köménymag2 ek. 20%-os ecetA káposztát vékony csíkokra vágtam, megsóztam.A kristálycukrot karamellizáltam, hozzáadtam fél dl olajat.A káposztát ezen kezdtem párolni.Amikor már összeesett a káposzta, és látszott rajta, hogy megpárolódott, akkor megborsoztam és ráöntöttem az ecetet. Még ezekkel is pároltam is egy rövid ideig.Tálaláskor a kacsamell és a párolt káposzta mellé sütöttem hasábburgonyát.Narancs szeletekkel díszítettem.Sült kacsamell.....
Jó étvágyat!