TEJSZÍNES SZEDERTORTA

  • 2013.08.25.
  • 1

piroskonyhaEbéd előtt még kimentem a kertbe, hogy megnézzem mennyire érik a szeder. Ha nem is nagyon sokat, de sikerült annyit begyűjteni, hogy készíteni tudjak délutánra egy tortát.Imádom ezt a gyümölcsöt, az íze valami csodás!Olyan szépen sorakoznak az ágakon, hogy nem bírtam magammal és
le kellett fényképeznem.A férjem szerint nekem a fényképezőgép már olyan mint másnak a telefon, hiszen mindig velem van!A cicám, Hamvas, természetesen rögtön jött velem és együtt szedtük a szedret!!Markánál
láttam egy szedres tortát, és annak hatására készült ez a fincsi desszert, ha nem is teljesen úgy ahogy ő készítette.23cm-es tortaformaSütöttem 2 tojásból piskótát, így.Amíg kihűlt addig elkészítettem a krémet, ami nagyon egyszerű.3 dl tejfölben elkevertem 2 evőkanál kristálycukrot. Hozzáadtam 4 dl habtejszínt és kemény habbá vertem, amely még egy percig sem tartott.Közben 1dkg étkezési zselatint
- mert habfix nem volt -

a hátoldalán leírtak szerint elkészítettem. Kis adagokban hozzáadtam a habhoz, közben természetesen tovább kevertem a robotgéppel.A szedret megmostam, kettévágtam és kézzel hozzákevertem a habhoz. 8 egész db-ot kivettem, amely majd a tetejére fog kerülni.Közben kihűlt a piskóta a tortaformával együtt, kicsit rásegítettem, betettem a hűtőbe.A habot beletettem a formába, eligazítottam és kidíszítettem a kettévágott szederrel.Visszatettem a hűtőbe, és legalább két órát ott is hagyjuk, hogy kellően megkeményedjen a hab.Természetesen mi nem vártuk meg, mert az ebéd után kellett valami sürgősen!!!piroskonyhapiroskonyhapiroskonyhaJó étvágyat!