MÁKOS BARACKOS SÜTI A BLOGKÓSTOLÓ 10-RE

  • 2013.07.25.
  • 5

piroskonyhaMár harmadszor veszek részt a blogkóstoló játékban. Itt egymás blogjából készítünk el valami finomságot, és persze megismerjük egymást is.Kisildi volt aki a 10.játékot kiírta és a sorsolást elvégezte.Nekem a teller-cake blogból kell választanom. Zsuzsa már 2011 óta készíti a szebbnél-szebb süteményeket, vagyis inkább tortákat. Olyan tortákat készít, hogy elállt a szavam.Nem is volt könnyű választanom tőle, mert én még nem szoktam tortákat sütni, de ami késik nem múlik.A választásom ezért egy egyszerű mákos-barackos tortácskára esett.
4 tojás15 dkg kristálycukor1 cs. vaníliás cukorcsipet só4 ek. mák1/2 cs. sütőpor15 dkg lisztreszelt citromhéj15 dkg olvasztott vajsárgabaracklekvár1,5 dl barackpálinkaA recept szerint 26cm-es tortaformában kell sütni, de nekem 23cm-es van.Az arányokon nem változtattam, így magasabb lesz a süti.A gázsütőt 180fokon előmelegítem. A tojást a kétféle cukorral és a csipet sóval legalább 5 percig kavartattam a robotgéppel.Ezután fakanállal beleforgattam a szárazanyagokat: liszt-sütőpor-mák-citromhéj.Az olvasztott, de nem meleg vajat a legvégén tettem bele a masszába.A kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt tettem.A barackokat megmostam, papírtörlővel megtörölgettem. Kettévettem és a tortaformába raktam
úgy, hogy a belseje legyen lefelé.Erre ráöntöttem a masszát.Az előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.piroskonyhaNagyon szép magas volt amikor kivettem a sütőből.A tortaforma szélénél körbevágtam és hagytam, hogy kihűljön.piroskonyhapiroskonyhaNem kentem meg lekvárral, de attól biztosan még jobb íze lett volna.Nekünk így is nagyon fincsi volt, hamar elfogyott.Jó étvágyat!

Címkék

Mákos Sárgabarack