RIBIZLIS TÚRÓS-TEJSZÍNES TORTA

  • 2013.06.22.
  • 9

piroskonyhapiroskonyhaNálunk még most kezd érni a ribizli. Ha jó idő lesz, akkor talán egy hét múlva már lesz érett
meggy is a kertünkben. Sajnos most szinte semmivel nem dicsekedhetek, nem sok gyümölcsünk van. De amennyi lesz azt hasznosítani fogom.A múltheti mentás túrótorta után gondoltam, hogy rátérek a gyümölcsös tortákra.Alig szedtem le a ribizlit rákezdett szakadni az eső, a jég. Ilyen nagy vihar még a nyáron nem volt felénk, eddig megúsztuk, de most...hát ez nem volt semmi!!A vihar végén ilyen felhők voltak az égen.De térjünk vissza a tortára.3 tojásból piskótát sütöttem.Hozzávalók:3 tojás6 dkg liszt6 dkg kristálycukor1 tk. sütőporA tojást a cukorral 10 percig, fehéredésig kevertem robotgéppel. A lisztben elkevertem a sütőport és apránként hozzákevertem a habhoz, természetesen ezt már kézzel, és nem géppel.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.A sütőformában hagyom kihűlni, és utána sem veszem ki belőle, mert ebben készítem tovább a tortát. 35 dkg túró12 dkg mascarpone7 szem édestítő tabletta 1 citrom leveAz édesítőtablettát pici meleg vízben feloldottam, és a mascarponés, citromos túróhoz adtam.Ha kihűlt a piskóta ezt rákentem, ribizlivel megszórtam és betettem a hűtőbe.piroskonyha2 dl hullala habtejszín1 dkg étkezési keményítőAmeddig hűlt, addig a habtejszínt kemény habbá vertem.Az étkezési keményítőt langyos vízben feloldottam és belefolyattam a habba, közben pedig még tovább kevertettem a habot a géppel.A tetejére ismét ribizlit raktam. piroskonyhapiroskonyhapiroskonyhaJó étvágyat!

Címkék

Torta