PALACSINTA EPERZSELÉVEL, VKF 57. FORDULÓJÁRA

  • 2013.06.17.
  • 0

piroskonyhaVKF.57! fordulójának a háziasszonya a Colors in the Kitchen blog tulajdonosa.Én most veszek részt először ebben a játékban.
Nagyon örültem ennek a fordulónak, mert a témája a palacsinta, ami nálunk elég gyakran van.Édeset és sósat is szoktam készíteni, melynek a
töltelékét sokféleképpen
variálhatjuk.Az epret választottam a mai palacsintába.Hozzávalók 10 db palacsintához:1 tojás20 dkg liszt3 dl tej1 dl árványvízkevés cukorA hozzávalókból sima palacsintatésztát készítünk. Négyrét hajtogatjuk és rácsorgatjuk a zselét.Eperzselé:Még Moha blogján találtam rá régebben erre a zselére, amit akkor süteménybe tettem. Ott is nagyon finom volt, gondoltam palacsintába is jó lesz.30 dkg eper2 ek. kristálycukor, a sütinél csak 1ek. van írva,de itt talán jobb ha édesebb2 dkg vanília pudingporAz epret villával összetöröm.
Elkeverem a cukorral, majd a pudingporral, és felforralom. Vagyis mintha pudingot főznék ugyanúgy készítem.piroskonyhaJó étvágyat!

Címkék

Palacsinta