TEJFÖLÖS HAGYMAKRÉMLEVES

  • 2013.05.11.
  • 8

piroskonyhaHolnap anyuéknál búcsú
-nem tudom mond-e ez valamit nektek-
, tehát ott lesz a főzőcskézés.Ma ezért valami egyszerű levest gondoltam.Ime a hagymakrémlevesem:Hozzávalók:5 fej vöröshagyma2 nagy burgonya 2 cikk fokhagyma2 szál zöldhagyma2 evőkanál olajsó, delikát, bors, bazsalikom,3 evőkanál tejfölpirított kenyérkocka vagy reszelt sajt-ízlés szerintAz olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítottam, hozzáadtam a fokhagymát az is pirítottam egy kicsit. Felöntöttem 1 liter vízzel, beletettem a fűszereket és belevagdostam a burgonyát és azöldhagymát. Addig főztem amíg a burgonya megpuhult, majd összeturmixoltam. Kivettem egy-két szedőkanállal és belekevertem a tejfölt. Visszaöntöttem a levesbe, összeforraltam és kész.Pirított kenyérkocka illik hozzá, de én most reszelt sajttal tálaltam.Jó étvágyat! Kinyílt az első szegfű:

A nőszirom már virágözönben pompázik:

Címkék

Leves