BODZASZÖRP 2.

  • 2013.05.26.
  • 6

piroskonyhaTegnap leszűrtem az egyik 5 literes bodzámat, ma a másikat.A tegnapi 2 napig ázott, a mai akkor logikus, hogy 3 napig.Nekünk ez már egy tetemes mennyiség -közel 10liter- tettem bele tartósítószert és száraz dunsztba is raktam. Remélem így eláll egy darabig.Miután az 5 literes üvegben 3 napot ázott a bodzavirág, leszűrtem. Tettem bele literenként 60 dkg kristálycukrot, 1 dkg citromsavat, és ezt felforraltam. Amikor lezártam a tűzhelyet és eltelt kb. 5 perc beleöntöttem 1 dl citromlevet, és 1 kávéskanál szalicilt.A szalicilt beletettem először egy pohárba és öntöttem rá a meleg szörpből, simára elkevertem és így öntöttem hozzá a többi szörphöz.Üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem. Érdekes, mert a képeken nem látszik annyira, de szép sárga színe van.piroskonyhapiroskonyhaEgészségetekre!

Címkék

Italok