SAD 18. Népies ízek

  • 2013.09.28.
  • 1

Most kicsit bajban voltam, mert ugye ami eszembe jutott a régi, hagyományos konyhai finomságok közül, azokat éppen nem ehetném( liszt + cukor)!Aztán sikeresen megoldottam ezt a problémát is!Viszont mindenképpen szeretnék játszani, illetve rész venni ebben a fordulóban, mert nagyon szeretem a magyar konyhát.A 18. Sad-ra a következő finomságokat küldeném:Kapros-túrós süteményHozzávalók:
sós linzertészta:
10 dkg libazsír , 20 dkg teljes kiőrlésű- / rizsliszt, só,
2 tojássárgája, pár kanál víz (ha száraz)kb 200 g
túró, pici só,bors, cayenne bors, 1 cs kapor,
2
tojásfehérjehab,
5 dkg vaj, tökmagA recept:A zsírt elmorzsoltam a sóval, (most) barna rizsliszttel, és tojássárgával, pár kanál vízzel.A túrót fűszereztem, apróra vágott kaporral,
vajjal és a tojásfehérjék habjával összeforgattam, majd a sós linzertésztával együtt megsütöttem.Kb 20-30 percig pirosodásig. Az utolsó 5-10 percben rászórtam a tökmagokat is.Diós kifli10 dkg vaj/ zsír (lehet vegyesen is), kb 15 dkg pirított darált dió, 5 dkg vaníliás cukor / kókuszcukor,2 tojássárgája, 1 vanília rúd belsejeTökmagos-Juhtúrós pogácsa10 dkg vaj / zsír, só, 1 tojás, kb 15 dkg tökmagliszt,
kb 10 dkg juhtúró(Ez a mennyiség 10 kisebb pogira elegendő, de mivel először készítettem ilyen lisztből , nem mertem sokat. Viszont kicsi túlsütöttem, legközelebb hamarabb kiveszem, hogy ne legyen kemény a széle.)