VKF 58.Egészséges strandétkek

  • 2013.07.28.
  • 8

A mostani VKF. 58. a Tearoom csapat ötlete alapján egy igazi nyári, közös tengerparti piknikezés lett..Imádom ezt az érzést, amikor gyönyörű tengerparti sétányokat, homokos strandokat látok (akár képen is!)!Kedvenc blogger társamnál: Praliné Zsuzsinál leltem a kiírásra, és mivel hozzá mindennap benéznék (ha nyitsz valahol, szóljál!!) , ezért kedvet kaptam én is egy recept beküldéséhez.Talán tavaly írtam egyik komenthez, hogy nálam minden nap más, természetesen idény (és kedv) jellegű ételeket lehetne fogyasztani.Mondhatnám, amilyen az időjárás, olyan lenne a választék!:)Hiszen régen is, ha jó fogás volt, sok hal, akkor azt fogyasztották, úgy gondolom ez lenne a hely varázsa, na meg hogy minden egyedi, rusztikus és finom lenne!Ötletek: Céklafasírt, roston sült zöldségek, halak, jeges hűsítő koktélok, piték, friss saláták,de a mai kínálat a tengerparti hangulathoz ezek : - fűszeres csirke
és rák nyárson (ananásszal),-utána pedig
ananász-rebarbara-ribizli koktélHozzávalók:fejenként 2 nyárs csirkemell (esetleg comb) és garnéla, ananász
pác: só, bors, paprika, fokhagyma, chili, lime, bazsalikomlevél (aprítva) cayenne bors, szechuáni bors, olívaolajAlkoholmentes Koktél /Smoothie/:1 szelet ananász, 2 marék fagyasztott ribizli, fél szál főtt rebarbara, ízlés szerint méz (én nem tettem bele!) , kókusztej, lime, díszítés bazsalikomlevél és kókuszreszelék