Töltött paprika Epercsók módjára

  • 2013.07.30.
  • 5

Hi-hi, de vicces
a cím!De igen, ezt is én találtam, ki, mert máshol nem láttam nyuszival, és egyszer csak összeállt (2 perc alatt), ez a picit megmásított töltött paprika!Gyönyörűséges és számomra tökéletes formájú paradicsompaprikákat kaptam és már akkor eszembe jutott, milyen rég ettem töltve!A hús pedig most (ismét egészséges irányzat) nyúlhús lett, mert szeretem, szeretjük.Továbbá a fő szempont még mindig , hogy cukor nélkül, de finomat együnk, ezért is kitűnő választás ezt a paprikát választani, mert eleve édesebb mindegyiknél.Az igazi magyar paradicsomokhoz pedig vétek cukrot tenni! Hozzávalók4 db paradicsompaprika, kb 30 dkg darált nyúlhús,
Himalája só, cayenne bors,1 kisebb reszelt sárgarépa,fokhagymás bors / színes bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 tojás (elhagyható)kb 500 g
paradicsom, pici só, (átpasszírozva+ kevés víz), friss
bazsalikomlevélA húshoz bármilyen zöldség: cékla, sárgarépa, fehérrépa, padlizsán cukkini stb reszelve tehető.A darált húshoz reszeltem a répát, fokhagymát, megfűszereztem, addig a paradicsomokat megfőztem, átpasszíroztam, kevés vizet tettem bele és abban főztem kb 30percig a kis töltött paprikákat, bazsalikomlevél az utolsó öt percben került bele.