Koktélrákos kukoricás penne tofuval

  • 2013.06.10.
  • 5

Ismét egy hihetetlenül gyors és fenséges vacsora következik a terítékenNagyon szeretjük a rákokat, igen rég vettem ilyen kis koktélrákot, ezért most örültem, hogy ilyet kaptam.A tészta most penne, de bármilyen alakúval elkészíthető!Nálam a nyarat idézi, ilyenkor sokszor készítek ilyen típusú tésztákat!Szeretem, amikor ilyen pikáns citromos szószos a tészta ,kompenzálva a tejszínt. Természetesen még kókusztejjel is helyettesíthető, és akkor tejmentes is!Hozzávalók:4 főre 1 kg penne (sós,olajos vízben kifőzve), 250 g koktélrák, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis chil paprika, 2 kanál rákkrém (Ikea), 2 dl tejszín,
fél citrom leve (és pár szeletet bele szoktam főzni is), Himalája só, színes bors, 150 g tofu, kb 150 g kukorica (mirelit),a végén még lehet reszelt parmezán, friss paradicsom- és citromkarika