Citromos sütemény

  • 2013.06.04.
  • 2

Megláttam egy képet a Kifőztük májusi számában, és visszavitt 9 éves koromba, amikor szintén egy fényképen akadt meg a szemem,és annyira néztem, hogy szülinapomra azt
a sütit kértem!Az akkori egy aszalt szilvás volt, nagyon hangulatos fotón, (még ma is megvan anyukám receptkönyvébe beragasztva)
most pedig egy citromos kevert tészta következik, amit tényleg a fotó miatt kellett megsütnöm.Igazából nem is nagyon változtam! Pedig akkor még nem is volt blogolás..Ennek a sütinek csak egy baja van, hogy nagyon finom és eteti magát!:) Hozzávalók:2 tojás, kb 20 dkg cukor 1 citrom leve, héja, fél zacskó sütőpor /szódabikarbóna,
25 dkg liszt, 2 dl
tejföl, 1,2 dl olaj, ízlés szerint vaníliakivonat /vaníliás cukorCitromkrém:25 dkg mascarpone/25 dkg tejföl, 1 citrom leve és héja, 5 kanál cukor, 1 kk vaníliakivonat /vaníliás cukor Püspökkenyérként megsütöttem tűpróbáig, és lehet lekvárral,vagy
bármilyen krémmel eszegetni!