Tojás nélküli kókuszos sajttorta ananásszal

  • 2013.05.25.
  • 8

A sok epres előtt-között egy kis ananász-kókusz
páros következik!Mint láthatjátok, van egy kedves oldalam,
Piszke, ahonnan ez a recept alapötlete jött.Megörültem neki, mert maradt egy üveg sűrített tejem,(cukrozatlan), és valahogy nem találtam ki semmit hozzá, így kapóra jött ez az egyszerű sajttorta recept, amit
tudjátok , mellesleg igen kedvelek!:)Természetesen picike változtatásokkal jött létre, mint általában
minden recept. Hozzávalók:Alap: g teljes kiőrlésű
kakaós keksz, 10 dkg vajTojás nélkül krém:
kb 300 dl cukrozatlan
sűrített tej,
kb 300 g mascarpone, 5 kanál méz/ barna nádcukor, 1 kanál vanília esszencia, kb 1
citrom leve
Az én változatom a dúsításra:1-2 szelet (friss) ananász felkockázva (ezt a kekszes masszára tettem), 5-5 dkg kókuszreszelék (ezzel megszórtam az ananászt is a krém előtt, és a végén a kisült tortára is), 50 g étcsoki vajjal összeolvasztvaDe ezen kívül persze lehet bármivel: csokival,
bármilyen gyümölccsel gazdagítani.Gőzfürdőben sütöttem kb 30-40 percig, becsomagolva fóliával, de sajnos nem vártam meg, langyosan pedig szinte vághatatlan, ezért hagyjuk kihűlni !Másnap teljesen összeállt , összeért és tökéletes állagú
és ízű lett!