Csokis sajttorta eperszósszal

  • 2013.05.20.
  • 4

A nem túl édes sajttortákat hihetetlenül feldobja egy kis piros, szósz, mégpedig

tavasz lévén : eperszósz!A sajttorta (sajnos) kezd nálunk mindennapivá válni, mert túl sokszor sütök (lásd csokis-epres),de minid máshogy.Viszont teljesen rákattantam a nádcukorra, úgyhogy csak ezzel készítem legújabban az édességeket, mert hihetetlenül más, karamelles, mély ízeket kölcsönöz mindennek!
Én nem tudom megunni, de azért még eperszósszal bolondítottam meg, amivel
jobban csúszott a többieknek is!Hozzávalók:kb 200 g zabpehely, 3-4 kanál
barna nádcukor, 10 dkg vaj25 dkg mascarpone, 1-2 dl tejföl, 2 tojás, 3-4 kanál méz, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 5-10 dkg tejcsoki (most Milka buborékos),Eperszósz: eper + nádcukorMost sem sütöttem elő a zabpelyhet, viszont kicsit állni hagytam, így felszívott a krémből sok folyadékot, és puha lett , nem ropogós!