Második és harmadik heti összefoglaló

  • 2017.03.20.
  • 7

Második hétNem akarom túlragozni. Ezt is elbuktam. Rájöttem, hogy túl sok, amit vállaltam. Ha jön egy kis plusz nehezítés (fogzó, nyűgös gyermek), akkor nehéz ezekkel haladni, és egy része csak nyűggé válik. Szóval ilyen helyzetekben érdemes máshová helyezni a hangsúlyt. De klassz, hogy ez így alakult, így megérzem, mi az, ami tényleg feltölt, és mi az, ami (nehéz helyzetben) csak stressz.A legnehezebb továbbra is a torna volt. Annak kellene találni egy állandó helyet a napomban... csak az a gond, hogy a délutáni alvásidő az ebéd után kezdődik, teli pocakkal meg nem az igazi tornázni. A fürdetés általában szintén így kezdődik, aztán az esti alvásidőig nem feltétlen ül le eléggé a vacsora. Meg este azért már erőm sincs mindig, és azt a kis időt szívesebben töltöm passzívabb pihenéssel, netán a férjemmel.Heti kihívás:
Ez viszont megvolt. Hallgass rádióműsort!
Persze, biztos van, aki rendszeresen hallgat valamilyen műsort, de az nem én vagyok. A reggeli műsoroktól általában a falat vakarom, annyira erőltetett az állásfoglalásuk a témával kapcsolatban, és néha rettentő gagyi is a téma. A kedvencem a Filmtabletta volt a RadioCafé-n, de majd A hét mesterlövészét is hallgatom, ahhoz van fent archívum is. (Szipp-szipp RádioCafé :( )A héten végül egy Jazzy-s interjút hallgattam meg Farkas Líviával. Én mp3-ban hallgattam, de a youtube videót most nézem csak, hogy pont Rebus születése napján tették fel :)Heti film:
Félig sikerült megnézni a Hiúság vására c. filmet, de elárulom, a harmadik héten befejeztem. Itt az értékelésem róla.A heti dolgokból amúgy kb. semmi sem jött össze. Ellenben vettünk egy hintaágyat, és aznap épp gyönyörűen sütött a nap, amíg Rebus aludt, mi a férjemmel kint ücsörögtünk és élveztük a napsütést! :) Már megérte megvenni!Harmadik hétErre a hétre már teljesen világossá vált, hogy valamit változtatni kell, ezt így nem tudom tartani. A heti kihívás
pedig nagyon passzolt is ehhez, mert az életkoromnak megfelelő sorszámú Urban Eve kihívást választottam, ami az Engedd el!
volt. Hát elengedtem a tornás kihívást (amúgy sem biztos, hogy a szülés nem lógna-e bele), és ezt a saját kihívást is kicsit átrendeztem.Nincs külön heti egy extra házas teendő és extra takarítás, hanem végre megcsinálom az összesített listát, és csak haladok, ahogy tudok. Mert pl. ezen a héten volt egy estém, amikor Rebus tök jól el volt (meg a férjem is, de ez nem olyan nagy szám :D), én pedig elememben voltam, és nekiestem a konyhának. Végre kiszelektáltam a fűszereket, elpakoltam a visszaváltandó üvegeket, igyekeztem lecsupaszítani a felületeket, hogy könnyű legyen tisztán tartani, aztán le is takarítottam őket. Aztán csak gyönyörködtem és gyönyörködtem :) Szóval vannak ilyen napok, amikor több dolgot is könnyű szerrel meg tudok csinálni, és van úgy, hogy egész héten örülök, ha a legalapabb dolgok mennek. De egy lista motiváló tud lenni, meg jó egyben látni (és így lehet a végét is látni!), nem beszélve arról, hogy könnyebb kiosztani a feladatokat :) Így nincs külön Marie Kondo nap sem, majd sorra kerül minden cucc szelektálása is, mikor épp mihez van kedvem.A saját nap és a páros nap nem baj, ha nem több óra, de azért legalább egy alvásidőnyi legyen a héten. Pl. egy nap, amikor alvásidőben nem főzök/takarítok, hanem filmet nézek, ilyenek.De ezen a héten mondjuk épp volt hosszabb saját időm is, amikor felmentem Pestre barátnőzni :)De a páros idő szervezésére, illetve a spontán lehetőség felfedezésére nagyobb figyelmet kell fordítanunk!A heti egy film marad, de nem muszáj bakancslistásnak lennie. Ezen a héten pl. a Hiúság vására
mellett (ami bakancslistás) az
Esős vasárnap
c. filmet néztem meg, mert a bakancslistás filmjeim nem passzoltak a hangulatomhoz (itt van róla az értékelésem). De erre a hétre terveim szerint visszatérek hozzá, és a Király beszédét fogom megnézni.Következő heti kihívás:
Most a születési évemnek megfelelő sorszámú Urban-Eve kihívást választottam. Elképesztően betalálnak ezek a kihívások :D Ajándékozz könyvet!
Amúgy is tervben volt, hogy a kiszelektált könyveimet átnézetem egyik barátnőmmel, mert szerintem lenne olyan, ami neki kedvére való, de ezek után megsürgetem a szelektálást, és meginvitálom még egyszer hozzánk :) (már hívtam, akkor nem ért rá) Nem teljesen ez a kihívás, mert nem életem könyvét ajándékozom, de nekem ez most így is ér.