Duplán citromos sütemény (glutén- és cukormentes)

  • 2019.03.26.
  • 9

Puha, szaftos, üdítően citromos finomság, amit ki fogok próbálni narancsos verzióba is. A tésztájához
ezt a receptet
alakítottam át.Hozzávalók:A tésztához4 tojás3 ek édesítő (nálam 4:1)1 citrom leve ( kb 10 evőkanál) és héja1 csomag sütőpor120 g barna rizsliszt1 ek útifű maghéj (el is hagyható)80 g kókuszolajA krémhez:1 csomag vaníliás puding por4 dl növényi tejegy citrom leve és héja2 ek édesítő (nálam 4:1)kb 100 g vajA tojásokat külön választjuk, a sárgáját habosra keverjük a édesítővel a citrom levével és héjával ,majd hozzáadjuk a kókuszolajat. A liszteket összekeverjük a sütőporral és a sárgához adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a sárgájához. Egy kisebb tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.A vanília pudingot elkészítjük a tejjel, édesítővel és a citromhéjával, majd hozzákeverjük a citrom levét. Megvárjuk míg langyosra hűl és habosra keverjük a vajjal.A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel: