Gundel palacsinta

  • 2018.04.25.
  • 2

Hozzávalók:kb 10 db palacsintához2,5 dl ásvány víz3 tojás1 csipet só1 tk eritrit2 ek kókuszolaj5 ek barna rizsliszt3 ek tápióka lisztkókuszolaj a sütéshez
A vizet, tojást, sót, eritritet, kókuszolajat összekeverjük majd jöhetnek a lisztek is hozzá, kicsit állni hagyjuk majd kisütjük őketDiós töltelék:200 g darált dió2 dl növényi tej1 rúd vanília4 ek eritritnarancs reszelt héjakb 2 tk rumaromaA növényi tejet a kikapart vaníliával felmelegítjük, majd hozzáadjuk a diót, eritritet, rum aromát, kicsit kevergetjük, hogy besűrűsödjön.
Csokoládé öntethez4 ek kókuszolaj4 ek eritrit (más édesítő jobb, mert az eritrit bekristályosodik :(2 ek kakaófél dl növényi tej2 tk rum aromaA kókuszolajban felolvasztjuk az édesítőt, majd tűzről levéve kézi habverővel belekeverjük a kakaót és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet és a rum aromát.