Diós rácsos (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2018.03.13.
  • 5

Hozzávalók:Tésztához:200 g barna rizsliszt50 g tápióka keményítő20 g útifű maghéj1 ek bambuszrost liszt3 db tojássárgája70 g eritrit100 g zsiradékvízTöltelék:200 g darált dió90 g eritrit3 db tojásfehérjelekvárA tésztához a liszteket keverjük össze majd adjuk hozzá a zsiradékot és a sárgáját, kezdjük el gyúrni és adjunk hozzá annyi vizet amivel összeáll (nálam kb 60 ml), pihentessük egy kicsit.
A fehérjét verjük kemény habbá az eritrittel, majd keverjük hozzá a darált diót.A tészta 2/3-át nyújtsuk ki, majd kenjük le lekvárral, rakjuk rá a diós tölteléket. A tészta maradékát is nyújtsuk ki és vágjuk fel csíkokra, majd csináljunk rácsozást a töltelékre. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25-30 percig.