Diós mézes krémes (glutén- és laktózmentes)

  • 2017.12.20.
  • 9

Elkészítettem életem első mézes krémesét, de ezt is muszáj volt kicsit extráznom (nem bírom ki :D) így egy diós piskóta lap is belekerült.Egy kicsit több krémet is elbírt volna, de ezt leszámítva nagyon finom és mutatós lett :).Hozzávalók:Mézes lapokhoz:120 g barna rizsliszt20 g útifű maghéj30 g tápióka keményítő1 tojás
6 g sütőpor30 g eritrit
2 ek méz30 g növényi tej50 g kókuszolajElőször összekeverjük a száraz hozzávalókat majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Összegyúrjuk a tésztát és 10 percre félretesszük, hogy jól összeálljon.Két sütőpapír között kinyújtjuk kb 36x25 cm-es téglalapra, amit 180 fokon kb 15 percig sütünk majd miután kihűlt kettévágjuk, így kapunk két 18x 25-s lapot.Diós piskótához:100 g darált dió100 g barna riszliszt (lehet kevesebb is 60 g)8 ek eritrit4 tojás1 ek növényi tej1 ek kókuszolajA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk az édesítő felével. A sárgáját kikeverjük az eritrit másik felével majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a diót. A fehérje 1/3 ával kikeverjük a sárgájás tésztát majd a maradék fehérjét is óvatosan hozzáforgatjuk.180 fokon sütjük kb 25 percig (tepsi mérete: 18x25 cm).Krém:80 g eritrit60 g Szafi free zabdara (ezt használtam
)3 dl növényi tejegy csipet sóreszelt citromhéj100 g kókuszzsírA tejet elkezdjük felforralni majd hozzáadjuk a zabdarát és az eritritet. Folyamatos keverés közben besűrítjük (kb 10 perc). Ha kihűlt hozzákeverjük a kókuszzsírt.
Összeállítás:A kihűlt mézeslapra lekvárt kenünk majd a krém felét, erre jön a diós piskóta, lekvár és a krém másik fele végül a második mézes lap.
Jöhet a csokimáz, ami lehet olvasztott étcsoki.