Néger kocka (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2017.11.12.
  • 9

Hamarosan itt a karácsony, ezért nem árt már most elkezdeni gyűjteni a recepteket az ünnepi asztalra. Ez a süti egy remek megoldás lehet a karácsonyi desszertek sorában ;).Hozzávalók:Tésztához:4 tojássárgája60 g eritrit2 dl növényi tej110 g barna rizsliszt50 g keményítő (nálam tápióka)1 púpos ek útifű maghéj30 g kakaó1 cs. sütőporlekvárHabhoz:4 tojás fehérje80 g eritritMáz:80 g étcsoki2 ek kókuszolajA sárgáját kikeverjük az édesítővel majd jöhet a nővényi tej és a száraz hozzávalók. Kicsit hagyjuk állni a masszát (hogy az útifű maghéj kicsit dolgozzon, besűrűsödjön), majd 180 fokon kb 25 percig sütjük.A habot vízgőz felett felverjük és apránként hozzáadjuk az édesítőt.A sütőből kivett tésztát még melegen megkenjük lekvárral, majd rárakjuk a habot és visszatesszük a sütőbe 100 fokra 7 percet száradni.A csokit felolvasztjuk a kókuszolajjal majd a tésztára öntjük és kihűtjük.