Zserbó keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2017.08.22.
  • 5

Egyszerű, de nagyszerű nagyon diós sütike, nem kell hozzá sok minden, gyorsan meg van és nagyon finom.Hozzávalók:Tésztához200 g darált dió80
g édesítő (nálam eritrit)80 g rizsliszt
10 g útifű maghéj10 g kókuszliszt1 tojás100 g vaj vagy kókuszzsírTöltelékhez:100 g darált dió4 ek lekvárCsokimáz:Kb 40 g min. 70 % étcsoki1 ek kókuszzsírA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztából golyókat formázunk, fakanállal kis mélyedést nyomunk a tetejükbe, amikbe 1-1 tk tölteléket teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 12-14 percig.
Miután kihűlt csokimázat (a csokit felolvasztjuk a kókuszzsírral) csorgatunk a tetejükre.