Lekváros muffin (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2017.07.31.
  • 6

Rizslisztből szoktam
muffint sütni, azonban most kipróbáltam kicsit másképp, többféle lisztet, keményítőt adtam hozzá és így több naposan is puha maradt és nem morzsálódott annyira, mintha csak rizslisztből készült volna.
Hozzávalók:2 tojás70 g édesítő (nálam eritrit)70 g kókuszolajfél csomag sütőpor2 dl növényi tej (nálam kókusztej)130 g rizsliszt4 ek keményítő ( nálam tápióka)2 ek útifű maghéj2 ek kókuszlisztA tojást kikeverjük az olajjal és az édesítővel majd hozzáadjuk a növényi tejet végül a liszteket és a sütőport. Hagyjuk kicsit állni a masszát majd muffin formába adagoljuk a tészta 2/3-t egy egy kávéskanálnyi lekvárt teszünk a közepébe és beborítjuk a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.