Cukkinis brownie (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2016.07.19.
  • 3

Cukkini sütiben hm hát az meg milyen lehet?! Gondolja az emberek többsége, így az Úram:) is, de amikor megkóstolta (előbb persze a biztonság kedvéért csak az enyémből kért) egyből kért egy saját szeletet magának, egy jó nagyot. Ez a szerintem rendesen példázza, hogy mennyire finom is ez a sütike ;). Ja és azt mondanom se kell, hogy a majdnem egy és fél éves Ábel fiam is két pofára tömte, szóval érdemes zöldségetnemevő gyerkőcökön is próbálni.Hozzávalók:1 nagyobb cukkini1 nagyobb alma2 tojás4 ek édesítő / eritrit50 g kókuszzsír100 g liszt / mandula vagy zab vagy rizsliszt50 g min. 70% étcsokoládé2 púpos ek kakaóporfél kk sütőporA cukkinit megmossuk, meghámozzuk apróra lereszeljük majd hagyjuk állni és kifacsarjuk belőle a nedvességet. Az almát is apróra reszeljük. A lisztet, étcsokit, kakaót, sütőport összekeverjük. A tojást az édesítővel és az olvadt kókuszzsírral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit és az almát végül a liszteket. Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük és 180 fokon kb 25 percig sütjük.A végeredmény: Valami isteni, de komolyan, ilyen finom puha lágy browniet talán még sose csináltam. Nem cukkini és nem alma ízű, hanem csokis :)!!!