Gesztenyés, mandarinos csokitorta (glutén-és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül)

  • 2014.12.08.
  • 9

Ez a torta valami isteni, túlzás nélkül. Pihe puha a piskótája, a krémje nagyon csokis, de mégse tömény, jól feldobja a mandarin, meggyel talán még finomabb lenne...Hmm, érdemes kipróbálni, nem kell hozzá sok minden, gyorsan összeállítható, azt hiszem a karácsonyi menüsorba is be kerül majd ;).Hozzávalók:A tésztához:6 tojás6 ek xilit
(ezt használtam)4 ek mandulaliszt, vagy gesztenyeliszt vagy rizsliszt1 ek nyílgyökérliszt
(ezt használtam)1 ek kakaópor1 kk szódabikarbóna+ pár csepp almaecet vagy citromlé1 csipet sóA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük 4 ek xilittel, majd hozzáadjuk a liszteket és a kakaóport, a szódabikarbónát és simára keverjük. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor már félkemény hozzáadunk 2 ek xilitet és kemény habbá verjük. A sárgájás masszához keverjük két részletben, óvatosan, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es torta formába töltjük és 180 fokon kb 25 percig sütjük.
A krémhez:100 g gesztenyemassza100+25 g min. 70% étcsokoládé2 dl cocomas (ezt használtam)1 ek kókuszzsír
(ezt használtam)3 db mandarin100 g csokoládét vízgőz felett felolvasztunk és a villával összetört gesztenyemasszához adjuk. A cocomast felhasználás előtt fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd kemény habbá verjük és a gesztenyés csokihoz keverjük. A krémet 2/3, 1/3 arányba felosztjuk, a nagyobb részbe keverünk 2 db felaprított mandarint.A kihűlt tésztát félbevágjuk és megtöltjük a mandarinos krémmel, a maradék krémmel pedig bevonjuk a tortát,
25 g csokoládét felolvasztunk 1 ek kókuszzsírral, majd a torta tetejére kenjük és mandarinnal díszítjük, végül tálalásig hűtőbe tesszük.A végeredmény: Mennyei csokis csoda, kicsit lúdlábra hajazó, kicsit sportszeletes ízvilágú...ellenállhatatlan!