Őszi köret

  • 2015.10.24.
  • 0

Sütőtök, birsalma, cékla - színes kavalkád ez így ősszel

Őszi köret, a sütőtököt rozmaringgal, chilivel és sóval fűszereztem, a birsalmát azt semmivel sem, a céklát 6-7 percig főztem és olívaolajjal és balzsamecettel sütöttem meg, mehet rá egy kis só. A Hévízben pedig Hamvas Béláról, Kafkáról, Fekete Istvánról is olvashattok a kortárs irodalom mellett.A tököt feldaraboltam megszórtam összetört csilivel és rozmaringgal és kb 200 fokon megsütöttem. A birsalmát csak feldaraboltam és kiszedtem a magházát, mindenféle fűszerezés nélkül sütöttem meg együtt a tökkel.A céklát félig megfőztem a héjában majd balzsamecettel és olívaolajjal meglocsoltam kicsit megborsoztam és a sütőben megsütöttem, néha forgattam, hogy mindenhol egyenletesen érje a balzsamecetes olaj.