Spárga ha curry

  • 2013.05.10.
  • 2

Szeretem a tavaszt vagy nyarat, bárminek is nevezzük ezt az évszakot. Bevallom én kissé összezavarodtam. Azt viszont bizton tudom, hogy a spárgát szeretem nagyon. A zöldet is fehéret is együtt is, külön is.Hamar megvan és nagyon finom.1. Összedaraboltam a zöldségeket : a sárgarépát, fehérrépát, lilahagymát, újhagymát2. Forró olajra rádobtam a répákat, lilahagymát kicsit karamellizáltam rászórtam a curryt ( a fűszerkeveréket) összepirítottam rádobtam a spárgatörzseket és az újhagymát kicsit összehaverkodtak felöntöttem egy konzerv kókusztejjel sóztam kis párolás után beledobtam a spárgafejeket és kész is.Közben jázminrizst főztem spárgalével öntöttem fel. Olajra öntöttem a rizst összeforgattam és ment rá a spárgalé (a spárgák fel nem használt végéből főztem múltkor ) persze vízzel is lehet főzni a rizst.Először a tányérra szedtem a rizst majd rá a spárgát és a szaftot körbelocsoltam a rizsen.Tudom nem klasszikus curry ez de valami olyas.