A bodzáról

  • 2013.05.28.
  • 6

Bodzához jutottam. Szedtem is meg kaptam is, tanácsot is mellé.Így lett belőle ivólé, szörp és lekvár.A bodzapezsgő pedig a pezsgésre várA bodzát és a felkarikázott citromot (kezeletlen bio) beledobáltam xilittel (lehet ez cukor is ki mit gondol) felfőzött vízbe, hagytam állni 1,5 napot, majd leszűrtem belőle ivólének és beletöltöttem üvegbe.Kb 5 liter vízhez adtam fél kiló xilitet.A maradék felét pedig felforraltam, tettem hozzá nádcukrot és a végén egy kevés mézet. Leszűrve üvegekbe töltöttem.A maradék bodzalevet áttöltöttem egy nagy üvegbe tetejére tettem a bodzából, lefedtem egy konyharuhával és most várom a pezsgést.A maradék bodzát és a citromot egy kevés bodzalével és nádcukorral, reszelt, friss gyömbérrel alaposan összefőztem. A citromokból kivágtam a lehető legtöbb fehér részt. Magában csemegének is nagyon finom