Sárgabarackos-pisztáciás müzliszelet

  • 2016.01.30.
  • 6

A müzliszeletnek ezt a variációját már akkor ki szelettem próbálni, amikor a legelsőt
elkészítettem. Az elmúlt évben egyre jobban megszerettem a pisztáciát, az egyik nagyon jó, egyetemhez közeli fagylatozóban nagy kedvencem lett a pisztáciás fagyi is. Mmmmm...Eddig csak azért nem készítettem el, mert sehol nem találtam hozzá sótlan pisztáciát. Szerintem ez a változat is nagyon finom lett, úgyhogy aki szereti a müzlit, ezt is feltétlen próbálja ki! :)Hozzávalók 12 db-hoz:80 g sótlan pisztácia mag50 g őrölt zabpehely (30 g CH)1-1 nagy csipet sütőpor és szódabikarbóna1 késhegynyi só20 g DW 1:4 cukorhelyettesítő (80 g cukornak felel meg)75 g zabpehely (45 g CH)25 g puffasztott amaránt (16,25 g CH)150 g aszalt sárgabarack (93,15 g CH)2 egész tojás1 tk vanília aromaA pisztácia kb. 2/3 részét kicsit összetörtem egy fakanál fejével, az aszalt sárgabarackot pedig kb. fél centis kockákra vágtam.Egy tálban először összekevertem a száraz hozzávalókat, majd alaposan összeforgattam a két tojással és a vanília aromával.Egy kisebb (20 x 25 cm-es) tepsit kibéleltem sütőpapírral és egyenletesen belesimítottam a keveréket. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt sütöttem készre úgy, hogy az első 15 perc után sütőpapírral letakartam.A sütőből kivéve a sütőpapírral együtt kiemeltem a tepsiből és kihűlés után 12 szeletre vágtam.A recept összesen 184,4 g CH-t tartalmaz, így egy szeletben 15,36 g CH van.