Etűdök galette sarrasin-ra

  • 2013.05.10.
  • 0

by POEgyszerű étel, jó magas sznobfaktorral. Először is, tanuljuk meg ezt a kifejezést jól kiejteni.
[Így]
Az rr betűt raccsolva, vaddisznósan horkantva ejtsük, úgy autentikus.És most jön a megfejtés: ez egy hajdinás palacsinta. Nos, áldoztunk a sznobizmusnak, adtunk tápot a Google keresőnek is, ideje hozzálátnunk, merthogy ez egy gyakorlatias blog.Régebben már írtam, hogy a palacsintatésztát 25 dkg hajdinalisztből, 0,5 liter tejből, 0,5 liter szódavízből, két tojásból és két csipet sóból keverem. Egy éjszakát hűvös helyen állni hagyom.A sütéskor két változat lehetséges. Vagy vastagabb palacsintát sütök, két kanálnyi tésztából, vagy vékonyakat és csak egy merőkanál tésztából.Ha azt szeretném, hogy egy vacsorányi adag legyen egy palacsinta, akkor egy vastagabbat megtöltök pl. póréhagymás töltelékkel, lefedem egy tükörtojással. Ilyen lesz:Nyakunkon a spenótszezon. Ilyenkor a pesztós mozsaramban összezúzok egy fél kilónyi megmosott, lecsepegtetett spenótlevelet, majd egy kis sült vajban párolgatom, adok hozzá két gerezd foghajmát, majd 15 dkg juhtúróval felhúzom és máris kész egy négyszemélyes töltelék. Azt is fedhetjük egy tükörtojással, akkor viszont megtévesztésig hasonlít a póréhagymáshoz:Egyszer Süllőcskéék olyan kedvemben találtak, akkor máshogy hajtogattuk és füstölt tojást kínáltam hozzá. A reggeli nap fényében készült fotó egyben azt is jelzi, hogy én ezt nem átallom reggelire is fogyasztani.Ne feledkezzünk meg arról, hogy kapros ordával is megtölthetjük a palacsintát!Legújabb ötlet: akármilyen fűszerezésű tepertőkrémmel kentem és a palacsintát egy zöldhagyma köré csavartam. Vegyes zöldségekkel remek sör- vagy borkorcsolya.JÖN! JÖN!A következő poszt ünnepélyességét a 150-es sorszám adja, a rangját pedig egy finom szarvassült.Ezt követi egy mozsarat fitogtató poszt. Törünk, zúzunk, mert az erő velünk van! :))
Feedjit Live Blog Stats

Címkék

Palacsinta Hajdina