Spagetti káposztával, füstölt sonkával és bivalymozzarellával

  • 2012.02.20.
  • 4

Spagetti káposztával, füstölt sonkával és bivalymozzarellával.(Spaghetti con cavolo cappuccio, prosciutto affumicato e mozzarella di bufala)Hozzávalók:320 g spagetti250 g káposzta (lehetőleg hegyes végű, laza levélszerkezetű, ez ugyanis pillanatok alatt megpuhul)120 g füstölt sonka150 g bivalymozzarellaegy gerezd fokhagymaextraszűz olívaolajsófrissen őrölt feketeborsA káposztát vékonyan felszeleteljük, a sonkát és a mozzarellát felkockázzuk.Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a kés lapjával kissé szétnyomott fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a sonkát és a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és néha-néha megrázogatva, saját levében az egészet addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. Ezután lepirítjuk, és megszórjuk a felkockázott bivalymozzarellával.Közben a spagettit kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sonkás-sajtos káposztával, megszórjuk egy újabb adag frissen őrölt feketeborssal, és azonnal tálaljuk.