Fusilli szárzeller, sült burgonya, bresaola

  • 2012.02.24.
  • 5

Fusilli szárzellerrel, sült burgonyával és bresaolával(Fusilli con sedano, patate e bresaola)160 g fusilli1 ek olívaolaj2 gerezd fokhagyma4 közepes szál szárzeller (zöldjével)2 közepes burgonya (salátának való)2-3 ek fehérbor2 tk citromlé (ízlés szerinti mennyiség) só, fekete bors4-6 szelet bresaola (vagy levegőn érlelt sonka)parmezán1. A szárzellert vékony karikára vágom, a burgonyát meghámozom és julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) reszelem. A bresaolát (vagy a sonkát) csíkokra vágom.2. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és kissé megpirítom benne a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a szárzellert és a burgonyát, majd kevergetve közepes hőmérsékleten addig pirítgatom, amíg megpuhul a zöldség, de még roppanós marad. Ezzel tíz perc alatt megvagyunk. Ekkor hozzáadom a bort és kissé beredukálom. Ha a krumpli kívülről már kérgesedett, akkor nem fog átpuhulni. Beleteszem a bresaolacsíkokat is.3. Közben al dente kifőzöm a tésztát. Ha kész a zöldség, félrehúzom, a tésztát leszűröm és beleforgatom a raguba. Hozzáadom a citromlevet, hogy kellemesen savanykás legyen és néhány kanál főzővizet és egyszer átforralom. Sózom-borsozom ízlés szerint.4. Tányérokra szedem és megszórom sajttal.2 személyreA pirított szárzelleres burgonyahasábok köretnek is beillenek, vagy egy zöldsalátával könnyű vacsorának!