Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival

  • 2012.02.08.
  • 2

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival(Farfalle con feta, broccoletti e salame fresco)Hozzávalók:320 g
farfalle200 g
brokkoli1 salotta hagyma80 g
feta80 g
friss szalámi1 gerezd fokhagyma2 ek. mascarponeextraszűz olívaolajsófrissen őrölt feketeborsA szalámit csíkokra vágjuk, felforrósított serpenyőbe tesszük, és zsiradék hozzáadása nélkül a kissé szétnyomott fokhagymagerezddel együtt megpiríjuk.A brokkolit lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és rózsáira szedjük.A brokkoli főzőlevében a tésztát kifőzzük, amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt állagot) leszűrjük.Közben egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk benne a vékonyra szeletelt salottahagymát, hozzáadjuk a brokkolit, a felkockázott feta sajtot, a mascarponét, kevés sót és borsot. Az egészet gyors mozdulatokkal összekeverjük, beleforgajuk a közben kifőtt tésztát is, tányérokra szedjük, rászórjuk a fokhagymás pirított szalámit és azonnal tálaljuk.