Tagliatelle ricottás, füstölt paprikás zöldborsóval és koktélparadicsommal

  • 2012.01.28.
  • 9

Tagliatelle ricottás, füstölt paprikás zöldborsóval és koktélparadicsommal(Tagliatelle con pomodorini, ricotta e piselli alla paprika affumicata)160 g tagliatelle1,5 ek olívaolaj1 db salottahagyma100 g zöldborsó (fagyasztottnál felengedve)4 ek fehérbor1 tk füstös paprikapor (pl. Pimentón de la vera dulce)só2 ek ricotta (elhagyható, vagy tejszínnel helyettesíthető)6 db koktélparadicsom1. Egy lábasban (amibe majd belefér a tészta is) felhevítem az olajat és enyhén üvegesre párolom benne a vékony csíkokra vágott hagymát. Beleteszem a borsót és néhány percig közepes hőfokon párolom. Ekkor hozzáöntöm a fehérbort és annyira beredukálom, hogy csak egy kevés sűrű folyadék maradjon alatta, ez nagyjából 5 perc. Megszóróm a paprikaporral és sózom. Lefedve félrehúzom, amíg kifő a pasta.2. Közben al dente kifőzöm a tésztát. Ha kész, leveszek egy bögrényi főzővizet.3. A szobahőmérsékletű paradicsomokat félbevágom, a csumáját kivágom, ízlés szerint a magokat is kiveszem. (Én most benne hagytam, mert utolsó pillanatban vettem észre a kikészített paradicsomokat, de tényleg jobb kimagozni, akkor vehetünk többet is.)4. A szószba belekeverem a ricottát (vagy a tejszínt), de ezzel már nem szabad forralni! Leszűröm és beleforgatom a tésztát és annyi főzővizet adok hozzá, hogy a mártás ne legyen száraz.Azonnal tányérokra szedem és a tészta közé nyomkodom a paradicsomfeleket. Reszelt parmezánt is lehet rátenni.2 személyre