Tagliatelle bivalymozzarellával, citromosan

  • 2012.01.21.
  • 7

Tagliatelle bivalymozzarellával, citromosan (Tagliatelle con mozzarella di bufala e limone)140-160 g tagliatelle tészta2 guriga (à 125 g) bivalymozzarella1,5 ek extraszűz olívaolaj1-2 db szardellafilé½ db (kezeletlen) citrom reszelt héjasó, feketeborsA mozzarellát lecsöpögtetem, majd egyenlő nagyságú, kisebb kockákra vágom. Egy kisebb tálban villával szétnyomom a szardellát, beleteszem az olajat, belereszelem a citrom héját, tekerek rá egy kevés borsot és összekeverem. Beleforgatom a felkockázott mozzarellát, jól összeforgatom és 5-10 percre állni hagyom. (Mindenképpen bivalymozzarellával készítsük, akkor egy kissé darabos, de krémes masszát kapunk.) Megkóstolom, hogy kellően sós, enyhén citromos legyen.Közben al dente kifőzöm a tésztát. A tányérokat nem árt betenni az 50 fokra előmelegített sütőbe, hogy ne legyen a pastánk túl langyos, mivel a mártás itt nem forró.Amint kész a tészta, tálba szűröm, átforgatom benne a sajtot és az előmelegített tányéron tálalom.2 személyre